Daily Quiz MCQs

Current Affairs: March 27, 2020

Q1. Which drug is recommended by the National Task Force constituted by Indian Council of Medical Research for high-risk cases infected by coronavirus?

[A] Hydroxy-chloroquine
[B] Chloroquine
[C] Sulfasalazine
[D] Azathioprinethe

Ans. [A] Hydroxy-chloroquine

Q2. Hillel Furstenberg and Gregory Margulis are the recipients of which prestigious award?

[A] Booker Prize
[B] Abel Prize
[C] Pulitzer Prize
[D] Golden Globe

Ans. [B] Abel Prize

Q4. Which Indian Filmmaker won the IIFTC Tourism Impact Award 2020 at the 8th India International Film Tourism Conclave’?

[A] Aditya Dhar
[B] Zoya Akhter
(C) Rakeysh Omprakash Mehra
[D] Ayan Mukerji

Ans. [B] Zoya Akhter

Q5. For the Public Distribution System (PDS) scheme, the states and UTs of India receive foodgrains from which organisation?

[A] Food Corporation of India (FCI)
[B] Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI)
[C] Confederation of Indian Industry (CII)
[D] National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD)

Ans. [A] Food Corporation of India (FCI)

Q6. Sumant Kathpalia has been appointed as the MD & CEO of which Indian private sector bank?

[A] Yes Bank
[B] IndusInd Bank
[C] Axis Bank
[D] Karnataka Bank

Ans. [B] IndusInd Bank

Q7. What is the rank of India in the Heritage Foundation Index of Economic Freedom 2020?

[A] 87
[B] 95
[C] 103
[D] 120

Ans. [D] 120

Q8. Which Indian author won the 2020 PEN/Hemingway Award of PEN America?

[A] Ruchika Tomar
[B] Madhuri Vijay
[C] Arundhati Roy
[D] Jhumpa Lahiri

Ans. [A] Ruchika Tomar

Q9. What is the name of the National Investment Promotion & Facilitation Agency of India, which was seen sometimes in news?

[A] Invest India
[B] Promote Investment
[C] India Investment
[D] Welcome Investment

Ans. [A] Invest India

Q10. The Union Cabinet has approved the signing and ratification of an extradition treaty between India and which country?

[A] Belgium
[B] Brazil
[C] Saudi Arabia
[D] South Africa

Ans. [A] Belgium

Q11. Which Indian bank has launched a pre-paid card called ‘Enkasu’, which can be used both online and offline?

[A] City Union Bank
[B] Karur Vysya Bank
[C] Tamil Nadu Mercantile Bank
[D] Tamil Nadu Grama Bank

Ans. [B] Karur Vysya Bank

Q12. The first COVID-19 dedicated hospital of India is set up in which city?

[A] Mumbai
[B] Pune
[C] Indore
[D] Cochin

Ans. [A] Mumbai

Q13. A 650 TFLOPS-Supercomputing facility is set to be installed in which institution?

[A] IIT Mumbai
[B] IIT Delhi
[C] IIT Guwahati
[D] IIT Chennai

Ans. [C] IIT Guwahati

Q14. Which state government introduced a bill to enable public participation in various levels of municipal governance?

[A] Kerala
[B] Telangana
[C] Karnataka
[D] Odisha

Ans. [C] Karnataka

Q15. A 2148 crore project of Electric vehicle park and 7500 crore project of Data centre park is the recent initiatives of which state/UT?

[A] Karnataka
[B] West Bengal
[C] Tamil Nadu
(D) New Delhi

Ans. [C] Tamil Nadu

Current Affairs: – All the Current Affairs Quiz in Hindi will be helpful for upcoming IBPS, SSC, RAS, BPSC, RPSC, UPPSC, MPPSC, HPSC, UKPSC exams related to Central and State March 2020 Current Affairs If you have a question regarding ‘March 2020 Current Affairs’, please reach out to us through a comment.

DSGuruJi - PDF Books Notes

Leave a Comment